عصای پیر غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتاً شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند
سرخط خبرها

کاهش بی‌سابقه یخ‌های قطبی| زنگ خطر گرمایش زمین و آینده حیات وحش

  • کد خبر: ۳۱۶۶۳۶
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
کاهش بی‌سابقه یخ‌های قطبی| زنگ خطر گرمایش زمین و آینده حیات وحش
داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که یخ‌های قطبی در قطب شمال و جنوب به پایین‌ترین سطح خود در تاریخ رسیده‌اند و این کاهش بی‌سابقه زنگ خطر جدیدی برای گرمایش زمین به صدا درآورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، یخ دریا در اطراف قطب شمال و جنوب مانند یک آینه غول پیکر عمل می‌کند و بیشتر انرژی خورشید را به فضا منعکس می‌کند.

اما همانطور که افزایش دما باعث کوچک شدن این لایه روشن می‌شود، اقیانوس تاریک می‌تواند گرمای بیشتری را جذب و سیاره را بیشتر گرم کند.

به نظر می‌رسد که این پایین‌ترین سطح یخ دریا بر اثر ترکیبی از هوای گرم، دریا‌های گرم و باد‌هایی که یخ‌ها را از هم جدا می‌کنند، ایجاد شده است.

بر اساس تجزیه و تحلیل بی بی سی از اطلاعات مرکز ملی داده‌های برف و یخ ایالات متحده (NSIDC) طی ۵ روز منتهی به ۱۳ فوریه، مجموع وسعت یخ‌های دریایی قطب شمال و قطب جنوب ۱۵.۷۶ میلیون کیلومتر مربع بود.

این عدد رکورد کمترین رقم ۵ روزه قبلی یعنی ۱۵.۹۳ میلیون کیلومتر مربع از ژانویه- فوریه ۲۰۲۳ را شکست.

یخ‌های دریای قطب شمال در حال حاضر در کمترین میزان ثبت شده خود برای این زمان از سال قرار دارند.

کاهش یخ دریا در قطب شمال در واکنش به گرم شدن سیاره به خوبی ثابت شده است. وسعت آن در پایان تابستان از میانگین ۷ میلیون کیلومتر مربع در دهه ۱۹۸۰ به ۴.۵ میلیون کیلومتر مربع در دهه ۲۰۱۰ کاهش یافت.

اما تا اواسط دهه ۲۰۱۰، یخ‌های دریای قطب جنوب به طور قابل توجهی تاب آور بودند و پیش‌بینی‌هایی را مبنی بر کوچک شدن آن به چالش می‌کشید.

از آن زمان، قطب جنوب مجموعه‌ای از وسعت بسیار کم یخ دریا را نشان داده است، اگرچه هنوز تنوع طبیعی زیادی وجود دارد.

«والتر مایر»، دانشمند تحقیقاتی ارشد در NSIDC گفت: هر سال، هر داده‌ای که به دست می‌آوریم نشان می‌دهد که این یک تغییر موقت نیست، بلکه روندی دائمی‌تر است، مانند آنچه در قطب شمال دیده‌ایم.

وی گفت: این نشان می‌دهد که قطب جنوب به دوره جدیدی با وسعت یخ پایین‌تر منتقل شده است.

یخ دریای قطب جنوب نسبتاً نازک و متحرک است - به جای قاره‌هایی مانند قطب شمال توسط اقیانوس احاطه شده است - بنابراین می‌تواند به ویژه نسبت به باد‌هایی که یخ را می‌شکند، حساس باشد.

اما به نظر می‌رسد هوای گرم‌تر و آب‌های گرم‌تر نقشی کلیدی در پایین‌ترین سطح اخیر در سال ۲۰۲۵ در اواخر تابستان نیمکره جنوبی داشته‌اند.

در انتهای دیگر سیاره، قطب شمال باید به حداکثر سالانه خود برسد و دمای سرد زمستانی به یخ زدن اقیانوس‌ها کمک می‌کند.

اما وسعت فعلی یخ دریا تقریباً ۰.۲ میلیون کیلومتر مربع کمتر از آنچه قبلاً برای این زمان ار سال ثبت شده بود، است و از اواخر سال ۲۰۲۴ بسیار کم ردیابی شده است.

به گزارش بی بی سی، این تا حدی در نتیجه یخ زدگی دیرهنگام یخ در اطراف خلیج «هادسون» است.

علاوه بر آب‌های گرم‌تر، برخی طوفان‌ها همچنین یخ‌های اطراف دریا‌های بارنتز و برینگ را آسیب‌پذیر کردند که احتمالاً پیامد‌های آن با کاهش طولانی‌مدت ضخامت یخ دریا تشدید می‌شود.

در هفته‌های اخیر، یخ‌های دریای قطب شمال حتی بیشتر از حد متوسط پایین‌تر رفته است. دمای اطراف قطب شمال در اوایل فوریه حدود ۲۰ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال بود.

به گفته کارشناسان، این وضعیت برای این زمان از سال کاملاً شگفت‌انگیز است.

این وسعت بسیار پایین زمستانی لزوماً به این معنی نیست که قطب شمال در سرتاسر سال ۲۰۲۵ با شرایط بی سابقه‌ای مواجه خواهد شد، زیرا شرایط می‌تواند به سرعت در قطب‌ها تغییر کند.

طبق داده‌های بین دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل، انتظار می‌رود که قطب شمال در پایان تابستان خود حداقل یک بار قبل از سال ۲۰۵۰ اساساً عاری از یخ دریا باشد. برخی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که ممکن است زودتر اتفاق بیفتد.

کاهش یخ دریا در هر دو قطب نه تنها برای حیات وحش محلی مانند خرس‌های قطبی و پنگوئن‌ها بلکه بر آب و هوای زمین نیز تأثیر دارد.

طبق مطالعه‌ای که در سال گذشته منتشر شد، یخ‌های قطبی از اوایل تا اواسط دهه ۱۹۸۰ حدود ۱۴ درصد از اثر خنک‌کنندگی طبیعی خود را از دست داده‌اند، زیرا سطح یخ‌های درخشان و بازتابنده کاهش یافته است.

به گفته کارشناسان، اگر توزیع یخ دریا در قطب جنوب و اطراف آن را به طور قابل توجهی تغییر دهید، بخشی از سیاره را که در واقع به ما در مبارزه با تغییرات آب و هوایی کمک می‌کند، تغییر می‌دهید.

در همین حال بر اساس داده‌های مطالعه جدیدی که اخیرا منتشر شد، صفحه یخی گرینلند به دلیل تغییرات آب و هوایی «سریع‌تر» از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد، می‌شکافد.

یک گزارش جدید توسط دانشگاه «دورهام» انگلیس به رهبری «تام چادلی» نشان داد که شکاف‌ها در طول پنج سال بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ میلادی به میزان قابل توجهی از نظر اندازه و عمق در لبه‌های ورقه یخی افزایش یافته‌اند.

کارشناسان بیش از ۸۰۰۰ نقشه سطحی سه بعدی ایجاد شده با تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا را برای ارزیابی آخرین وضعیت دومین بدنه بزرگ یخی جهان مورد مطالعه قرار دادند.

طبق گزارش سازمان ملل، صفحه یخی گرینلند در هر ثانیه ۲.۵ میلیون لیتر آب شیرین از دست می‌دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->